Teksturowane białko sojowe, znane jako roślinne „mięso mielone”, jest otrzymywane z organicznych ziaren soi, z których cały olej został usunięty pod zimnym ciśnieniem. Zwykle występuje w postaci grubych lub drobniejszych płatków, a po nawodnieniu i ugotowaniu uzyskuje wygląd podobny do mięsa mielonego. Z tego samego powodu staje się praktycznym produktem spożywczym do przechowywania w spiżarni, ponieważ jego przechowywanie jest długotrwałe. Smak neutralny. Wysoka zawartość błonnika, białka, kwasu foliowego, żelaza, fosforu i cynku. Źródło wapnia i tiaminy (witamina B1). Bardzo niska zawartość soli. Wysoka zawartość przekracza 30% VRN, źródło przekracza 15% VRN • Przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. • Przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. • Pomóż zmniejszyć zmęczenie i znużenie. • Przyczynia się do utrzymania prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej. • Przyczynia się do ochrony komórek przed uszkodzeniami oksydacyjnymi. Sposób użycia: Moczyć przez 20 minut, dobrze odcedzić, usuwając wodę. Używaj jako zamiennik mięsa w gulaszach, hamburgerach, klopsikach, bolończykach itp. Zawiera soję.