Naturalny produkt pomagający złagodzić dolegliwości więzadeł i stawów. Poprawia również pamięć i wspomaga koncentrację. Korzystny dla zdrowia układu trawiennego i wątroby.
Zawiera kurkuminę, która ma działanie przeciwzapalne, przeciwutleniające, wspomagające trawienie i pracę wątroby. Wspomaganie wątroby, układu trawiennego i odpornościowego. Oto niektóre z jego zalet:
Kurkuma jest rośliną wspomagającą trawienie. Nadaje się do leczenia stanów zapalnych przewodu pokarmowego. Działa jako doskonały środek przeciwzapalny na żołądek i jelita. Poprawia i stymuluje produkcję żółci dzięki swojemu silnemu działaniu żółciopędnemu oraz wspomaga metabolizm tłuszczów. Jest przydatny w procesie utraty tłuszczu, ze względu na swoją zdolność do mobilizowania i metabolizowania tłuszczów. Kurkumina przyswajana z pożywieniem może ograniczyć rozrost tkanki tłuszczowej poprzez hamowanie wzrostu nowych naczyń krwionośnych i angiogenezy. Działa obkurczająco na wątrobę, regeneruje jej komórki i wykazuje działanie ochronne na wątrobę. zaburzenia wątroby i dróg żółciowych, Kurkuma jest dobrym sprzymierzeńcem w przypadku różnych rodzajów reumatyzmu. Ze względu na swoje właściwości antyoksydacyjne i przeciwpłytkowe kurkuma, spożywana regularnie, może zapobiegać wystąpieniu chorób serca. Kurkumina i inne składniki aktywne kurkumy chronią przed atakiem wolnych rodników i zapobiegają utlenianiu komórek w takich ważnych organach jak nerki, wątroba i serce.