Acerola rośnie dziko w Ameryce Środkowej, na Antylach oraz w wilgotnych strefach tropikalnych Ameryki Południowej. Jest to jeden z owoców o najwyższej zawartości witaminy C. Jest również bogaty w witaminę B6, witaminę B1, witaminę A, flawonoidy i niezbędne minerały, takie jak żelazo, wapń, fosfor, potas i magnez.
Kolendra jest powszechnie stosowana w kuchni śródziemnomorskiej, południowoamerykańskiej i południowo-wschodniej Azji. Wszystkie części rośliny są jadalne, ale zwykle wykorzystuje się świeże liście i suszone nasiona.
Rukiew wodna to wieloletnia roślina powszechnie występująca w strumieniach, czystych potokach i bagnach, pochodząca z Europy i Azji Środkowej. Uważa się, że jest to jedno z najstarszych warzyw spożywanych przez człowieka.
Mangan, tiamina, ryboflawina, kwas pantotenowy, witamina B6, biotyna, witamina B12 i witamina B3 przyczyniają się do prawidłowego metabolizmu energetycznego.
Jak używać
Od 3 lat.
Stosować 20 ml (dwie łyżki stołowe) jednorazowo dziennie lub podzielić dawkę na dwie dawki, jedną łyżeczkę (10 ml) przed obiadem i drugą łyżeczkę (10 ml) przed kolacją.
Można go przyjmować samodzielnie lub rozpuścić w innym płynie.
Prezentacja
Płyn zawarty w pojemniku o pojemności 150 ml.
(5,25 uncji płynu)
Informacje dodatkowe Mleczko pszczele liofilizowane
Jedną z najważniejszych zalet naszej receptury jest wykorzystanie liofilizowanego mleczka pszczelego. Galaretka ta jest trzy razy bardziej skoncentrowana niż świeże mleczko pszczele, zatem 600 mg świeżego mleczka pszczelego odpowiada 200 mg liofilizowanej galaretki. Liofilizacja to proces polegający na usuwaniu wody ze świeżych produktów pod próżnią, w temperaturze poniżej zera stopni i bez dodawania substancji pomocniczych. Dzięki temu zachowuje wszystkie właściwości skoncentrowanego, świeżego mleczka pszczelego i nie wymaga przechowywania w chłodni. Ponadto mleczko pszczele zawiera HDA, czyli niezbędny kwas tłuszczowy z rodziny Omega 3, którego dostarczamy w ilości 8 mg dziennie.
Stosowany w formie suchego ekstraktu
W naszym produkcie stosujemy suche ekstrakty zamiast sproszkowanych roślin. Forma ekstraktu pozwala na skoncentrowanie produktu, co pozwala na uzyskanie takiego samego efektu przy użyciu mniejszej ilości. W składzie wzrostu i apetytu:
Acerola, w stosunku 5:1, co oznacza, że do uzyskania 112 mg naszego ekstraktu wykorzystano 560 mg rośliny. Kolendra, w stosunku 5:1, co oznacza, że do uzyskania 62,4 mg naszego ekstraktu wykorzystano 312 mg rośliny. Rukiew wodna w stosunku 4:1, co oznacza, że z 100 mg rośliny uzyskano 25 mg naszego ekstraktu.
Termin „suchy ekstrakt” odnosi się do konkretnego procesu ekstrakcji, w którym aktywne składniki będące przedmiotem zainteresowania są zachowywane, a zanieczyszczenia i inne substancje niebędące przedmiotem zainteresowania są eliminowane. Stosowanie suchych wyciągów ma szereg zalet w porównaniu ze stosowaniem sproszkowanych roślin:
Zawartość składników aktywnych oraz ekstraktów standaryzowanych może być precyzyjnie określona.
Produkty bazujące na suchych wyciągach są bardziej skoncentrowane niż te wykonane z proszku z całych roślin, dzięki czemu zapewniają skoncentrowaną dawkę i są łatwe do przyjęcia.
Skoncentrowane składniki aktywne przyswajane są łatwiej niż cały zbiór związków w roślinie.
Standaryzowane ekstrakty
Kolejną z najważniejszych zalet naszej formuły jest wykorzystanie standaryzowanych ekstraktów. Oznacza to, że roślina dostarcza składników aktywnych, zwanych też siłą rośliny, które pozostają niezmienne w czasie. W przypadku aceroli, zawartość witaminy C wynosi 56 mg/dzień.
Bez alergenów
Nasze produkty są wytwarzane w taki sposób, aby nie były skażone najczęstszymi alergenami.